Rituelen

‘We vinden steeds meer redenen om te vieren’ (en dus ook fieren!)

Als je je vaste baan opgeeft om je te storten op dat waar je hart ligt laat je nogal wat zekerheden los. Een vast salaris, de leukste collega’s, structuur, ritme, regelmaat. Wat krijg je ervoor terug? Vrijheid, flexibiliteit, de wereld aan je voeten (toch?). Maar ook; veel onzekerheid! De ene week gaat het beter dan de andere. Maar soms vliegt het me allemaal aan; Ik begin net (niet helpende gedachten; het gaat nooit lukken!) en er moet nog heel veel gebeuren voordat ik kan leven van mijn werk.

Soms lees ik dan dingen waarvan ik denk; JA! Zie je wel. Het gaat goedkomen. Mensen willen dat ik besta. Het werk dat ik doe is belangrijk. Rituelen doen ertoe. Het klinkt zweverig maar dat is het niet! Iedereen houdt van rituelen, en we doen ze zelfs vaak zonder dat we doorhebben dat het een ritueel is. Daarom vond ik dit stuk van Wieteke van Zeil, in de Volkskrant ook zo fijn om te lezen! Mooie reclame voor mijn vak. En ik heb haar niet eens betaald om dit stuk te schrijven. Zij mij hiervoor ook niet: koop haar boek!).

En Fier het leven! 😉